Categories: Novinky

Aktéri cestovného ruchu diskutovali o jeho rozvoji na hornom Zemplíne

Aktéri cestovného ruchu diskutovali o jeho rozvoji na hornom Zemplíne. Na konferencii, ktorú na túto tému pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) v piatok (29.11.) na Domaši, sa zúčastnilo vyše 60 ľudí.

Jej cieľom bolo zapojiť podnikateľské subjekty, ale aj subjekty verejného a neziskového sektora do vzájomnej spolupráce v rámci rozvoja cestovného ruchu či vytvárania nových a komplexných produktov v tejto oblasti. „Úlohou konferencie bolo tiež koordinovať existujúce individuálne aj spoločné rozvojové a marketingové aktivity. Okrem odborných informácií boli na konferencii prezentované aj príklady dobrej praxe prostredníctvom subjektov, ktoré v tejto oblasti dosahujú viditeľné pozitívne výsledky,“ uviedla Michaela Zdražilová z OOCR HZ a HŠ.

V rámci prezentácií mali záujemcovia možnosť si vypočuť informácie napr. z oblasti destinačného manažmentu, prírodného či vojnového turizmu, ale aj cykloturistiky, predstavené boli aj konkrétne projekty a vízie do budúcnosti. „Veríme, že toto stretnutie prinesie viaceré partnerstvá, ktoré budú mať pozitívny vplyv na rozvoj turizmu v území horného Zemplína, ktoré má čo ponúknuť,“ doplnila Zdražilová.

Predseda predstavenstva OOCR HZ a HŠ Jaroslav Makatúra vyzdvihol dôležitosť organizácie, ktorú zastupuje. „Myslím si, že bolo veľmi správne, keď zákonom o podpore cestovného ruchu z roku 2010 vznikli tieto oblastné organizácie, pretože v našom regióne nebola inštitúcia, ktorá by spájala ľudí, samosprávu, podnikateľskú sféru a združenia v rámci tejto oblasti,“ uviedol s tým, že pokroky v rozvoji cestovného ruchu sú v regióne viditeľné.

„Začína sa veľmi dobrá spolupráca medzi podnikateľskými subjektmi, samosprávou a združeniami, ale aj Prešovským samosprávnym krajom či Krajskou organizáciou cestovného ruchu a konečne sa obnovuje rokmi zanedbaná činnosť,“ dodal Makatúra s tým, že medzi priority všetkých oblastných organizácií cestovného ruchu patrí práve koordinovať činnosti v tejto oblasti a spájať aktérov cestovného ruchu, aby sa jeho úroveň vyrovnávala krajinám, ktorým prináša dlhodobý úžitok.

admin

Recent Posts

SunDance 2013 tohto roku na Dobrej

6. ročník jedinečného open air festivalu svojho druhu v rekreačnej oblasti Domaša-Dobrá s vystúpením známych…

11 rokov ago

Pizzéria Palermo (Domaša Eva – Holčíkovce)

Pizzéria Palermo sa nachádza v rekreačnej oblasti Domaša Eva-Holčíkovce. V príjemnom prostredí Vám ponúkame 11…

11 rokov ago

Reštaurácia SOFIA (Domaša Dobrá)

Reštaurácia Sofia ponúka príjemné posedenie na terase s výhľadom na vodu. Nachádza sa v Dobranskej…

11 rokov ago

Vlastivedné múzeum (Hanušovce nad Topľou)

Vlastivedné múzeum v Hanušovciach nad Topľou vzniklo v roku 1975 ako Okresné vlastivedné múzeum vo…

11 rokov ago

Okolo Domaše – 6. júl 2013 – DOBRÁ

Máš rád slnko nad hlavou, liečivé ticho prírody, ale aj pedále pod nohami a čulý…

11 rokov ago

Ochutnávka vín – J. & J. Ostrožovič (Veľká Tŕňa)

Vínne pivnice na Tokaji sú úžasné. Tajomné, plné tekutých pokladov, ukrytých pred naším nedočkavým smädom……

11 rokov ago